Het beste kunstschildersmateriaal vindt u bij Office Plaza in Purmerend

Contact opnemen

Uw creaties, onze zorg. Bij Office Plaza kunt u terecht voor allerhande kunstschildermaterialen, van penseel tot doek. Wilt u weten wat Office Plaza voor u in huis heeft? Kom langs in de winkel aan de Peperstraat in Purmerend of neem vooraf contact met ons op.

Penselen en kwasten

Bij Office Plaza hebben we keuze genoeg als het gaat om penselen en kwasten. Voor een goed penseel van gedegen kwaliteit wordt meestal zacht haar gebruikt. Echt haar van bijvoorbeeld varkenshaar is het beste, maar ook 

penselen met synthetisch haar zijn tegenwoordig erg goed. Bent u op zoek naar een stug penseel? Kies dan voor varkenshaar. Voor olieverf kunt u gerust zachte penselen van synthetisch haar gebruiken. De haren van synthetische kwasten slijten veel minder snel dan die van echt haar en zijn bovendien veel goedkoper. Liever aquarellen? Dan komt u met penselen van geiten-, eekhoorn- of zelfs marterharen goed uit de verf.

Kom langs en bekijk de kwasten zelf

Olie- en acrylverf

Houdt u er ook van om te verven en uw creativiteit kwijt te kunnen? Office Plaza verkoopt verschillende soorten acryl- en olieverf in de meest uiteenlopende kleuren. Kom langs en ontdek het zelf.


Olieverf wordt gemaakt van pigment, een fijngemalen kleurstof vermengd met olie. Er zijn diverse soorten olie die als bindmiddel voor de kleurpigmenten worden gebruikt. De meest bekende en meest gebruikte olie is lijnolie. Lijnolie heeft als voordeel dat het relatief snel droogt. Andere oliesoorten zoals maanzaadolie of walnootolie drogen veel langzamer. Olieverf heeft vaak mooie, diepe kleuren en men heeft er weinig van nodig om toch een dramatisch effect te creëren. Olieverf is vaak wel dikker en stugger direct uit de tube.

Om dit soepeler te maken kan men gebruikmaken van een verdunner als terpentine. De droogtijd van olieverf is ook wat langer dan acrylverf. 


Gebruikt u liever acrylverf? Ook daarvoor heeft Office Plaza een keur aan kleur. Acrylverf wordt net als olieverf meestal aangebracht op doek of papier. Zolang het nog niet droog is kan men acrylverf oplossen in water en zo de meest mooie en verrassende kleurverlopen creëren. De korte drogingstijd maakt het ook mogelijk om veel sneller te werken. Wel heeft men voor een dramatischer effect doorgaans meer verf nodig dan wanneer men gebruikmaakt van olieverf. Gebruik wel altijd de juiste penselen voor het mooiste resultaat. 

Schildersdoeken

Welke ondergrond kiest u voor uw schilderij? Bij Office Plaza kunt u terecht voor verschillende schildersdoeken en papiersoorten. 


Schilderen op doek werkt heel prettig. Het doek veert namelijk mee met het penseel en is niet zo stug als bijvoorbeeld een paneel. Bovendien is het schilderij licht van gewicht, wat vooral belangrijk is bij het schilderen van grotere doeken. Een tweede voordeel van het lichte gewicht is dat het makkelijk kan worden opgehangen of bewaard worden zonder dat het al te veel ruimte inneemt. Het effect van schilderen op doek is ook prachtig: de weefselstructuur blijft door de verflagen heen zichtbaar 

waardoor de contouren zachter worden. Kies voor linnen of katoen van Office Plaza.


U kunt er ook voor kiezen om op een houten paneel of hardboard te schilderen.

Het heeft weinig structuur waardoor het penseel glad over de ondergrond glijdt. Vindt u een paneel te duur of te zwaar? Dan is een canvasboard wellicht een goed alternatief. Canvas is gemaakt van stevig karton beplakt met geprepareerd schildersdoek. 


Schilderen op papier kan met acrylverf, aquarel en gouache. Olieverf wordt meestal niet gebruikt in combinatie met papier. Papier is er in verschillende diktes. De oppervlakte kan gestructureerd, mat of juist glad en glanzend zijn.


Iedere ondergrond heeft zo zijn voor- en nadelen. Op welke ondergrond schildert u het liefst? Kom langs bij Office Plaza en kies het beste doek uit voor uw werk.

Meer weten? Vraag het ons