Kantoorvakhandel

Je zou het misschien niet denken maar wist je dat het kopen van een juiste markeerstift (marker) of stift nog niet zo gemakkelijk is? Dat er regelmatig verkeerde markers worden gekocht omdat niet nagedacht is op welke ondergrond de stift gebruikt gaat worden? Wil je nu nooit meer per ongeluk met een permanente marker op een whiteboard schrijven, lees dan eerst de ins en outs over de verschillende soorten. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

De belangrijkste ins en outs over markers en stiften

Het is handig te weten dat er vier soorten markers zijn:

Permanente markers
De naam zegt het al, deze stift is permanent wat wil zeggen dat alles wat je er mee schrijft niet meer verwijderd kan worden.

Whiteboardmarkers
Een whiteboard marker lijkt op een permanente marker, met dit verschil dat er een stofje aan de inkt is toegevoegd waardoor deze niet permanent kan hechten aan de ondergrond. Dat maakt een whiteboard marker uitwisbaar.

Flipovermarker
Een flipovermarker is speciaal bedoeld voor het schrijven op papier. De inkt is van die samenstelling dat hij niet doordringt waardoor ook op de achterkant schrijven mogelijk wordt. De meeste flipovermarkers kun je ook op een whiteboard gebruiken, hier zijn ze uitwisbaar.

Krijtmarker
Met een krijtmarker is het mogelijk om op glazen whiteboards en op krijtborden te schrijven. Deze marker is uitwisbaar met een vochtige doek.

Tips voor een blije printer
Je hebt het ongetwijfeld wel eens meegemaakt, papier dat vastloopt in je printer of je kopie is totaal onleesbaar door strepen of vlekken. Meestal raak je hierdoor gefrustreerd omdat dat gebeurt op een moment dat je het niet kunt gebruiken, omdat bijvoorbeeld die belangrijke vergaring op het punt staat te beginnen. Gelukkig zijn deze problemen gemakkelijk te voorkomen. Als je onderstaande tips ter harte neemt, sta je nooit meer boos aan een vastgelopen stuk papier te trekken.

Tip 1 Trek nooit de stekker uit de printer.
De meeste printers reinigen zichzelf ook als ze in stand-by modus staan. Dit reinigen gebeurt om te voorkomen dat de inkt in de printerkop uitdroogt.

Tip 2 Vervang de cartridge op tijd.
Als er een melding komt dat de cartridge bijna leeg is, vervang deze dan direct en print niet door tot het laatste druppeltje inkt. Want, wat je misschien niet wist, als de cartridge leeg is, komt er tijdens het printen lucht in de printerkop, waardoor deze kapot kan gaan.

Tip 3 Koop de juiste inkt.
Koop nooit een goedkoop alternatief als het gaat om inktcartridges. Houd je aan het merk waarvan je ook de printer hebt. Goedkope producten, uit China bijvoorbeeld, zijn niet precies van de juiste samenstelling waardoor je printer kapot gaat en goedkoop duurkoop wordt.

Tip 4 Gebruik geen dik papier.
Als het papier dat je gebruikt te dik is, ontstaat er speling op het doorvoermechanisme. Hierdoor pakt de printer het papier niet meer goed, het blijft hangen of trekt scheef.

En als het papier toch blijft hangen?
Trek er dan niet aan, maar maak het rubberen glijwieltje schoon, of ruw het wat op. Dit, meestal grijze, wieltje zit aan de zijkant in de printer.

0
Feed

Office Plaza

Kantoorvakhandel
Peperstraat 14  (kantoor vakhandel)
1441 BJ Purmerend

 

Copyshop / Repro

Kerkstraat 9

1441 BL Purmerend

Privacyverklaring

KVK: 36037837

Contactgegevens Kantoorvakhandel

0299 - 77 78 97

 info@officeplaza.info

 

Copyshop

 0299 - 60 70 78
 repro@officeplaza.info

Openingstijden Kantoorvakhandel

Maandag Gesloten

Dinsdag - Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00

Zondag Gesloten

Openingstijden Copy / Repro

Maandag Gesloten

Dinsdag - Zaterdag 09:00 - 12:00 12:30 - 17:00

Zondag Gesloten